spotvogels
Paas-Koppeltoernooi    17-04-2019

Afgelopen woensdag 17 april is bij BC de Spotvogels het Paas/koppel-toernooi gespeeld. Een bijzonder geslaagd toernooi, waar veel is gelachen en badminton van hoog maar ook minder hoog niveau werd gespeeld.
Zoals elk jaar vieren de Spotvogels het begin van het voorjaar met een Paastoernooi. Dit keer kreeg het Paastoernooi een tweetal extra thema’s mee. Een van de thema’s was de afsluiting van de introductieperiode van de nieuwe leden, die de afgelopen weken de beginnerstraining hebben gevolgd. Het andere thema was het koppelspeelschema. Iedereen speelde de hele avond met een vast speelpartner (al dan niet zelfgekozen en/of geïntroduceerd).
Voor die spelers die alleen kwamen werd een koppel gevormd me een gepaste speelpartner die ook alleen kwam. Het toernooi stond niet in het teken van pure prestaties, maar vooral (zoals alle interne toernooien) stond het plezier en de gezelligheid voorop. Direct vanaf het begin is door de toernooileiding een scheiding aangebracht tussen de betere en minder sterke spelers. Daardoor kon de indeling op sterkte zorgen voor mooie partijen. Dit heeft ertoe geleid dat de hele zaal gevuld was met 17 koppels (!) de hele avond tegen elkaar de strijd aangingen om de meeste punten en het meeste plezier. En dat hebben we geweten! Er is heel veel gelachen om de kapriolen die menig speler uithaalde om maar zo goed mogelijk voor de dag te komen en indruk te maken op de andere aanwezige spelers en de toernooileiding.
Alle winnaars zijn voorzien van een klein prijsje (mandje met chocolade, paashaas en eitjes voor de paasbrunch). De prijs in de sterke klasse ging naar het fantastische koppel Martin Woudstra/Alex van Akker. De prijs in de andere klasse werd in de wacht gesleept door het koppel Frank Linder/David Fliers. Dit laatste koppel gaf hun prijs respectvol door naar het als tweede geeindigde en jongste jeugdkoppel dat mee deed: Onne en Jelle de Heij. Een hele leuke geste! Klasse! Opnieuw heeft BC de Spotvogels kunnen laten zien dat we met recht de gezelligste badmintonvereniging zijn van Leiderdorp!
Op de foto (Marja Kluivers) vlnr: Onne de Heij, Frank Linder, Jelle de Heij, David Fliers, Martin Woudstra en Alex van Akker

  Promotievideo Spotvogels


  FACEBOOK / FOTOALBUM

  SPONSORKLIKS opbrengsten