spotvogels
Gouden jaarafsluiting voor Calvin    27-12-2019

Terwijl de meeste mensen nog aan het bekomen waren van de drukke kerstdagen toog Spotvogel Calvin van Stenus naar het zuiden van het land om in Schijndel voor de 6e keer aan het traditionele tweedaags toernooi op 27 en 28 december mee te doen. Het badmintontoernooi in Schijndel is altijd een druk en sterk bezet toernooi. Zo ook dit jaar. Er deden maar liefst 287 spelers uit het hele land mee.
Calvin begon in 2014 bij het jeugdtoernooi, speelde vervolgens een paar jaar mee in het seniorentoernooi categorie 6 en dong dit jaar bij de senioren in categorie 4 mee naar een podiumplaats.
Op de eerste toernooidag won de Spotvogel al zijn partijen waarmee hij zich voor 3 onderdelen (mix, dubbel en single) plaatste voor de kwartfinales die de dag erna werden gespeeld.
Mix
Op zaterdag begon hij de dag met de kwartfinale mix-dubbel. Met vaste partner, Claudia Huster, schakelde hij zonder problemen de regio-kampioenen van Oost-Nederland in 2 sets uit. In de halve finale moest het koppel een tandje bijschakelen. De eerste set wisten Calvin en Claudia te winnen met 21-18 om vervolgens de tweede set met 18-21 te verliezen. In de derde set bleef het gelijk opgaan en was een verlenging nodig om de set en dus de wedstrijd met 23-21 in het voordeel van Calvin en Claudia te beslissen. Pas in de finale moesten ze het hoofd buigen voor hun tegenstanders en genoegen nemen met het zilver.

Dubbel
De kwartfinale dubbel werd een spannende strijd tegen het als eerste geplaatste koppel. Helaas moesten Calvin en zijn dubbelpartner, Tommy Liu, na 2 verlengde sets hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Daardoor had Calvin echter wel meer energie over voor zijn singles.
Single
In de kwartfinale single had Calvin 3 sets nodig om van een andere jeugdspeler te winnen. Daarna volgde een titanenstrijd in de halve finale. Calvin speelde tegen een tegenstander die zich nauwelijks liet uitspelen. Waar de Spotvogel de bal ook heen sloeg, zijn tegenstander wist met lange stappen nagenoeg elke bal terug te spelen. Maar dat kon zijn tegenstander ook van Calvin zeggen. Calvin danste over het veld en wist de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set sloegen vermoeidheid en vertwijfeling toe. Zijn tegenstander wist nog steeds elke bal te retourneren en Calvin moest de tweede set laten gaan. In de derde set wist de Spotvogel zich te herpakken en bleef hij bij zijn tegenstander in de buurt. Langzaam maar zeker zette hij zich over zijn vermoeidheid heen terwijl het nu de beurt van zijn tegenstander was om vertwijfeld te raken. Calvin wist zijn tegenstander in te halen, maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. Het publiek kreeg een echte thriller voorgeschoteld. Pas bij de stand 24-22 was Calvin verzekerd van een plaats in de finale. Totaal gesloopt moest hij al vrij snel de finale spelen. Met hulp van de fysio en een enorme wilskracht kon hij zich fysiek en mentaal opladen voor de wedstrijd tegen een voormalige jeugdspeler. Calvin had voor het laatst in 2016 tegen deze tegenstander gespeeld en in dat jaar 3 keer van hem verloren. Dat motiveerde de Spotvogel extra om ondanks de pijn en vermoeidheid zich voor de volle 100% te geven. De eerste set won hij vrij gemakkelijk. In de tweede set kreeg hij het echter steeds moeilijker. Maar de wens om voor de allereerste keer een categorie 4 toernooi te winnen, zorgde ervoor dat de Spotvogel tot het uiterste bleef gaan en met 21-19 won hij de tweede set, de wedstrijd en het toernooi.  Promotievideo Spotvogels


  FACEBOOK / FOTOALBUM

  SPONSORKLIKS opbrengsten