spotvogels
Weer goud en zilver voor Calvin    22-02-2020

Op 22 en 23 februari werd in Groningen het Amor Master toernooi gespeeld waar Calvin in de mix en de dubbel respectievelijk goud en zilver behaalde. Hoewel het voor de meeste spelers een verre rit betekende, deden er toch maar liefst 204 spelers uit het hele land mee in de categorieën Master, 4, 6 en 8. Spotvogel Calvin trad wederom aan in categorie 4 in alle onderdelen.
Single
In de single was Calvin helaas niet zo succesvol. In de kwartfinale speelde hij een slechte partij die hij dan ook prompt verloor van een speler die normaal gesproken geen probleem zou zijn geweest. Het verlies kwam hard aan bij de Spotvogel maar hij wist zich desondanks toch op te laden voor zijn volgende wedstrijd, de dubbel.

Dubbel
In de eerste dubbelpartij speelde Calvin samen met zijn vaste dubbelpartner, DKC-speler Tommy Liu, tegen een lokaal koppel. Dat bleek geen enkel probleem te vormen voor het als eerste geplaatste koppel. Ook de volgende partijen wonnen Calvin en Tommy redelijk makkelijk. Pas in de halve finale werd het een stuk lastiger. Er was in de tweede set een verlenging nodig om de partij in het voordeel van Calvin en Tommy te beslissen. In de finale moesten de twee het opnemen tegen een koppel uit Almere dat als 2e geplaatst was. Het werd inderdaad een titanengevecht. De 1e set werd gewonnen door de Almere-spelers. Maar Calvin en Tommy wisten zich te herpakken en de 2e set te winnen. In de 3e set bleef het gelijk op gaan. De nervositeit en spanning begon alle 4 de spelers steeds meer parten te spelen. Blunders en pareltjes wisselden elkaar af. Lange en vooral spannende rally’s brachten het publiek in vervoering. Een hele lange verlenging bracht uiteindelijk de beslissing. Bij een stand van 29-27 (de maximaal haalbare stand is 30-29) moesten Calvin en Tommy helaas het hoofd buigen voor de Almere-spelers.
Mix
Omdat zijn vaste mixpartner niet kon spelen dat weekend, had Calvin Conquesto-speelster Merel van der Kooij bereid gevonden om voor de gelegenheid met hem een koppel te vormen. Hoewel de 2 nog nooit samen hadden gespeeld, vormden ze een ijzersterk koppel. Het leek bijna of ze al jaren samen speelden. Dat ondervonden de tegenstanders ook telkens. Zelfs in de halve finale, waarin ze moesten uitkomen tegen het als 2e geplaatste koppel, domineerden Calvin en Merel en wonnen ze overtuigend. In de finale moesten ze vervolgens uitkomen tegen de favoriet, een koppel uit Almere. Merel en Calvin oogden nerveus in de finale en maakten veel onnodige fouten. Daardoor verloren ze de 1e set. Maar in de 2e set herstelden ze zich. Het werd een schitterende set die ze uiteindelijk wonnen. In de 3e set draaide het gelegenheidskoppel weer op volle toeren en kreeg de tegenstander nauwelijks meer de kans om wat in te brengen. Het ongeplaatste gelegenheidskoppel veroverde de 1e plaats op de favoriet.

  Promotievideo Spotvogels


  FACEBOOK / FOTOALBUM

  SPONSORKLIKS opbrengsten