spotvogels
Garage Wilgenlaan Jeugdtoernooi    28-10-2017

Op zaterdag 28 oktober werd in Berkel en Rodenrijs het Garage Wilgenlaan Jeugdtoernooi bij Pip BBV gespeeld. Het jeugdtoernooi bij Pip BBV is ook uitermate geschikt voor spelers die nog niet veel toernooi-ervaring hebben. Daarom deden voor de Spotvogels niet alleen de zeer ervaren en al enige seizoenen succesvolle Calvin van Stenus mee, maar ook de nog jonge en onervaren spelers Job Beun, Brechtje van Workum, Nandini Hota, Dydyano Leonora en Jelle de Heij.

Startersklasse
Jelle de Heij is met zijn 10 jaar weliswaar erg jong, maar hij barst van ambitie. Zijn gebrek aan kracht wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn tomeloze inzet. In de startersklasse, uniek voor dit toernooi, kwam hij uit tegen andere beginnende spelers. De meeste poule-genoten waren echter ouder en groter dan de jonge Spotvogel. Daar liet Jelle zich niet door uit het veld slaan. Met slim spel en goed geplaatste ballen wist hij zijn tegenstanders regelmatig uit te spelen. Van de 4 singles die hij speelde, wist hij er 2 te winnen. En in de 2 verloren partijen werd hij volstrekt niet weggespeeld maar bleef hij goed overeind. Ondanks dat hij niet met een beker huiswaarts keerde, was hij terecht trots op zijn bereikte resultaten.

U11 meisjes
Nandini en Brechtje kwamen uit in de U11. Hoewel er in het enkelspel niet veel deelnemers waren, konden Nandini en Brechtje toch leuke partijen spelen. Door het geringe aantal deelnemers werd de poulewinnaar ook de toernooiwinnaar. De uiteindelijke winnaar speelde zo sterk dat Brechtje en Nandini niet veel tegen haar konden uitrichten. Toch wist Brechtje het zilver in de wacht te slepen. In het dubbelspel was het Spotvogel-koppel echter iedereen de baas en konden de meisjes de gouden trofee mee naar huis nemen.
U11 jongens
Job en Dydyano moesten zowel in het enkelspel als in het dubbelspel flink aan de bak. In het dubbelspel kregen ze behoorlijk wat tegenstand van spelers die duidelijk het dubbelspelsysteem beter onder controle hadden. Daardoor haalde het Spotvogel-koppel helaas niet de volgende ronde. In het enkelspel verliep het toernooi met name voor Job een stuk succesvoller. Nadat hij al zijn poulewedstrijden had gewonnen, mocht hij in de halve finale aantreden. Daar bleek het niveau veel hoger te liggen dan in de poulefase. Job moest aanzienlijk meer moeite doen maar daardoor werd de wedstrijd een genot om naar te kijken. Er werden schitterende rally’s gespeeld en de stand bleef lang gelijk op gaan. Uiteindelijk wist Job echter de finale te bereiken. In de finale kwam Job tegenover een van de favorieten te staan. Door ontspannen te blijven en goed te plaatsen wist hij zijn tegenstander te overtroeven. Vooral zijn schijnbewegingen aan het net maakten indruk en Job mocht de gouden beker in ontvangst nemen.


U19
Hoewel Calvin van Stenus officieel nog in de U15 uit mocht komen, koos de ervaren Spotvogel voor de hoogste klasse, de U19. Vanwege het grote aantal deelnemers in het enkelspel was er gekozen voor een afvalsysteem. Dat zette de spelers extra onder druk. Calvin moest al meteen in de eerste ronde tegen een van zijn grote concurrenten uitkomen. Het werd een schitterende en uitermate sportieve driesetter die Calvin wist te winnen. Tot aan de finale kreeg hij niet veel tegenstand meer. In de finale speelde hij tegen een oude bekende van wie hij eerder een keer had gewonnen maar ook een keer had verloren. Omdat dit het laatste jeugdtoernooi was waar zijn 19-jarige tegenstander aan mee mocht doen, was deze extra gemotiveerd om te winnen. Calvin had echter ook zo zijn redenen om dit toernooi te willen winnen. Vijf jaar eerder was dit jeugdtoernooi het allereerste toernooi waar de Spotvogel aan deelnam. Toen haalde hij net de finale niet in het enkelspel en eindigde hij als tweede in het dubbelspel. Daarom was hij in deze herkansing uit op goud. Dit maakte de wedstrijd extra beladen en zorgde ervoor dat de finalisten elkaar geen duimbreed toegaven. De eerste set ging naar Calvin. Bij de stand 20-19 in de tweede set stond Calvin op matchpoint. Maar zijn tegenstander wist niet van opgeven en vocht zich terug in de wedstrijd, waardoor een derde set onvermijdelijk werd. In de derde set liet Calvin echter ongelooflijk spel zien. Met voetenwerk dat dik in orde was, subtiel maar scherp netspel en slim geplaatste ballen speelde hij zijn tegenstander volledig weg en won hij de wedstrijd. Ook in het dubbelspel waren Calvin en zijn gelegenheidspartner, Gino de Graaff, oppermachtig. Na vijf jaar had Calvin eindelijk zijn twee gouden trofeeën.

  Promotievideo Spotvogels


  FACEBOOK / FOTOALBUM

  SPONSORKLIKS opbrengsten