spotvogels
Calvin wint de Junior Master Cup    13-10-2018

Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 oktober vond in Almere het grootste badmintonevenement van Nederland plaats: het Yonex Dutch Open. Traditioneel worden er tijdens het Dutch Open altijd een aantal side events gehouden. Een van deze side events is de Junior Master Cup. Voordat er op de zaterdag de halve finales van het Dutch Open gespeeld gingen worden, werd er op dezelfde banen eerst gestreden om de Junior Master Cup.
De Junior Master Cup is de apotheose van het Junior Master (JM) seizoen waarbij er zowel bij de meisjes als bij de jongens per leeftijdscategorie alleen 1 wedstrijd wordt gespeeld tussen de nummer 1 van de JM-ranglijst en de winnaar van de JM-finale. Doordat de nummer 1 van de JM-ranglijst door een blessure verhinderd was om te spelen, werd Spotvogel Calvin van Stenus uitgenodigd door Badminton Nederland om diens plaats in te nemen bij de jongens in de categorie U17.
Dit was een unieke kans, ondakns het feit dat de jonge Spotvogel zelf ook al sinds het begin van het seizoen kampte met een blessure, wilde hij deze unieke kans om op de banen van het Dutch Open te mogen spelen niet voorbij laten gaan.
Indrukwekkende omgeving
Calvin en zijn tegenstander speelden in de indrukwekkende en intimiderende ambiance van het Dutch Open. De hele sfeer en organisatie waren zoals van het hoofdtoernooi zelf: de banen, de scheidsrechters, de camera’s en de live streaming via You Tube.
Geen focus
Na een teleurstellende eerste set wist Calvin uiteindelijk de spannende tweede set te winnen. In de 3e set had Calvin zijn focus en vorm nagenoeg helemaal hervonden en versloeg hij zijn tegenstander genadeloos met 21-12. Daarmee verdiende hij niet alleen een mooie cheque maar mocht hij ook de enorme wisselbeker mee naar huis nemen.  Promotievideo Spotvogels


  FACEBOOK / FOTOALBUM

  SPONSORKLIKS opbrengsten